Sökmotoroptimering

Bli en del av världens i särklass största köp- & säljmarknad GoogleSökmotoroptimering - SEO byrå i Stockholm

I Sverige görs det ca 40 - 45 miljoner sökningar per dag av personer som letar efter  varor, tjänster och information.


  9 av 10 personer använder Google innan de genom för ett köp av varor eller tjänst.

  7 av 10 menar att sökmotoroptimering (SEO) är deras viktigaste verktyg för försäljning.

  5 av 10 söker på sin smartphone efter dom har sett annons.

 

Genom att synas på Google när någon söker efter just det som du erbjuder, skapas en unik möjlighet att göra affärer. Dessa personer har själva sökt aktivt efter ditt utbud, att inte synas där och då är att gå miste om en affärsmöjlighet.

 

Sökmotoroptimering med SeoHuset.se

Seohuset har arbetat med sökmotoroptimering i fem år och vi har stor erfarenhet i branschen. Med vårt team, erfarenhet   och verktyg så kan vi hjälpa din hemsida att få goda förutsättningar att visas i toppen på Google.
När du ansluter dig till SEO-upplägg så kund hos SeoHuset kommer du att få arbeta tillsammans med en SEO-speciallist som tar ett helhetsansvar för optimeringen och arbetet av din hemsida, oavsett din hemsidas eller företags storlek.  Samma SEO-speciallist som genomför de första analyserna som sedan följer upp åtgärder och resultat tillsammans med dig och ditt företag.

 

Vårt koncept på framgångsrik SEO


SEO-Analys - När man börjar ett SEO-arbete så är det viktigt att göra grundläggande SEO-analyser av sökord och hemsida. Vi börjar ta fram en sökordspotfölj - (Sökordanalysen) som lägger grunden för det fortsatta arbete, vi tar gemensamt fram sökord och sökfraser som har potential att driva trafik som ger dig affärer.


SEO-Åtgärdsplan - Din SEO-specialist skapar utifrån analysen en åtgärdsplan med alla nödvändiga och akuta åtgärder för att hemsidan skall få en förbättrad sökmotorsoptimering som ökar din synlighet på Google. Åtgärdsplanen går du och din SEO-specialist igenom och validerar gemensamt allt i åtgärdsplanen.

Löpande SEO-arbete – Under det löpande arbetet så följer vi upp och tillämpa förbättringar som de kontinuerliga seo-analyserna visar och vilka åtgärder man behöver göra.

 

SEO - Vad är sökmotoroptimeringVad är sökmotorsoptimering

SEO kommer från engelskans Search Engine Optimization och översätts ibland till Sökmotoroptimering. Andra kända termer för området är sökoptimering, sökmotoroptimera eller till och med sökmotormarknadsföring. Sökmotoroptimering är konsten att få trafik från organiska söket från sökmotorer. Sökmotoroptimering eller SEO är den aktivitet för att säkerställa att en webbplats kan hittas i sökmotorerna med ord och fraser som är relevanta för vad webbplatsen erbjuder. Alla större sökmotorer såsom Google, Yahoo och Bing har sådana resultat, där webbsidor och annat innehåll såsom videor eller lokala listor visas och rang baserat och hur sökmotorn anser vara mest relevanta för användarna och hur populär hemsidan är samt länkar till webbplatsen.


Sökmotorsoptimering - Så funkar det

Så funkar sökmotoroptimering (SEO)När en sökfråga inkommer så bearbetar sökmotorn det - det vill säga att den jämför söksträngen i sökfrågan med de indexerade sidor i sökmotorns databas. Eftersom det är stor sannolikt att det finns fler än en sida (praktiskt är det miljontals sidor) innehåller söksträngen, startar sökmotorn beräkna relevansen av var och en av sidorna i sitt index med söksträngen.

Det finns olika algoritmer för att beräkna relevans i. Var och en av dessa algoritmer har olika relativa vikter för gemensamma faktorer som sökordets densitet, länkar eller metataggar. Det är därför som olika sökmotorer ger olika sökresultatsidor för samma söksträngar. Det är ett känt faktum att alla stora sökmotorer, som Yahoo, Google, Bing, etc.  regelbundet förändrar sina algoritmer och om du vill hålla i toppen, måste du också anpassa dina sidor till de senaste ändringarna. Detta är en anledning att man måste jobba långvarigt med sin hemsida, länkar och sökord och att ägna permanenta insatser för SEO, om du vill vara i toppen.

Det sista steget i sökmotorer aktivitet hämtar resultaten. I grund och botten är det inte mer än att bara visa dem i webbläsaren - det vill säga de ändlösa sidor med sökresultat som sorteras från den mest relevanta för de minst relevanta webbplatser.

 

Effekten av sökmotoroptimering (SEO)Sökmotoroptimering - Ett digitalt hantverk

Att lära sig sökmotoroptimering tar fler år och det är ett känsligt digitalt hantverk som tar tid att bygga upp och många regelverk att förhålla sig till om man ska lyckas. Google uppdateras regelbundet och man måste följa med i uppdateringarna som sker, så man följer Googles riktlinjer och man arbetar med transparens och ärlighet mot kund.

Effekten av sökmotoroptimering

När du sökmotoroptimerar din hemsida kommer  du få synlighet vid sökningar på Google och andra sökmotorer. En perfekt genomförd sökmotoroptimering ger bättre positioner på Google samt så ökar nya kunder till din webbplats med hög konvertering för genomföra ett köp.