Det finns 290 sökmotorer och vi ska beskriva dem viktigaste.

De flesta människor vill inte ha 290 sökmotorer, se fler här, särskilt människor som är nybörjare på internet. De flesta användare vill ha en enda sökmotor som ger tre viktiga egenskaper:Relevanta resultat (resultat du faktiskt är intresserad av), stilren, lättläst gränssnitt, nyttiga alternativ för att bredda eller skärpa en sökning.
3 av internetanvändarnas favoriter av sökmotorer ska vi berätta lite om. Dessa 3 söksidor bör uppfylla 99% av de söker behoven av en vanlig vardag användare.


1.GOOGLE -  1,000,000,000 - Beräknade unika besökare varje månad.Det finns tre viktiga sökmotorer - Google, Yahoo och Bing

Google är den obestridda kungen av "spartanska sökning". Även om det inte erbjuder alla köpcentrum funktionerna i Yahoo, Google är snabb, relevant, och den enskilt största katalog över webbsidor som finns i dag. Se till att du prova Googles web, kartor och bild funktioner... de är enastående tjänster för att hitta företag, tjänster, produkter, foton, geografiska riktningar och nyhetsrubriker.


2. BING - 290.000.000 - Beräknade unika besökare varje månad.

Bing är Microsofts försök att unseating Google. Bing brukade vara MSN Search tills den uppdaterades sommaren 2009. Tippad som ett "beslutsmotor", försöker Bing för att stödja din forskning genom att erbjuda förslag i kolumnen längst till vänster, samtidigt som vi ger dig olika sökalternativ längst upp på skärmen. Saker som "wiki" förslag, "visuell sökning", och "relaterade sökningar" kan vara mycket användbart för dig. Bing är inte dethroning Google inom en snar framtid, nej. Men Bing är definitivt värt att försöka.


3. YAHOO - 250.000.000 - Beräknade unika besökare varje månad
.

Yahoo! är flera saker: det är en sökmotor, en nyhetssamlare, ett köpcentrum, en emailbox, en resekatalog, ett horoskop och spel centrum, och mer. Denna "webbportal" bredd val gör detta till en mycket bra plats för Internet nybörjare. Söka på webben bör också handla om upptäckt och utforskning, och Yahoo! levererar det i grossist mängder.


Sökmotorer, kataloger och listor i Sverige

Altavista Sverige | Eniro | Gotland Webguide | Lycos Sverige | MSN Sverige | Tjohoo | Yahoo! Sverige