10 enkla steg för att öka Google SERP (Search Engine Rankings Position)

jan 11, 2016
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

10 tips för skapa bättre synlighet på sökmotorerna genom att följa dom olika stegen skapar du mycket bättre förutsättningar för din webbplats att nå toppen.

 

1. Använd rätt rubriker och metabeskrivningar

Nyckelorden i rubrikerna H1-H6 är en viktig aspekt av sökmotoroptimering eftersom de är dem som bestämmer vad du vill förmedla i din internetmarknadsföring och nå rätt målgrupp som är relevant för din hemsida och verksamhet. Formuleringen bör flyta smidigt samtidigt som det innehåller viktiga nyckelord. Det är rubrikerna och metabeskrivningarna som sökmotorer och din målgrupp få en känsla för vad din webbplats handlar om.

Använd rubriken och metabeskrivningen smart eftersom du har ett begränsade område/yta att använda. Rubriken får max vara 52 bokstäver lång eftersom Google har dragit ner på längden och i dag så har man 512px för Rubriken/Titel. Metabeskrivnigen kan vara 155 ord lång men eftersom Google drar ner på ytorna så känns 125-130 max idag. Detta är ditt område för gratis annonsering, så dra full nytta av detta. Lägga in information som företagets namn och dina riktade sökord som du har valt för den här sidan. Varje sida på din webbplats bör ha unika rubrik-taggar och metabeskrivningar.

2. Innehållet som texter (Content) måste vara av kvalitet och unikt

Ditt innehåll på hemsidan som texter (Content) är mycket användbar för sökmotorer för att avgöra om din webbplats är relevant för det ämne som du vill förmedla till besökaren. Texterna ska vara unika och av kvalitet samt så ska det innnehålla sökorden eller sökordet för att skapa relevans för dina besökare samt sökmotorerna. Du vill inte att upprepa dina sökord, så det blir som att läsa repitioner i texten som genomsyrar hela din webbplats.

Repitioner av nyckelord är idag klassat som blackhate-optimering som Google kommer att straffa dig och få dig permanent avstängd från sökmotorerna. Se till att ditt innehåll flyter bra skrivet och är lättläst av besökarna. Viktigast är att din besökare kan läsa ditt content och inte sökmotorer. Skriv ditt innehåll först för din målgrupp och sedan lägger du till sökord där det passar i texten.

3. Länkar med kvalitet

Länkar är ett måste för att nå topplaceringar på Google. Länkar (Backlinks) är en kontaktyta från en annan sajt till din, så ju fler länkar din webbplats har; desto mer populära tror sökmotorer att din webbplats är. Ju högre kvalitet du har på dina länkar Ex. från myndigheters webbplatser eller webbplatser som är av utbildningkaraktärer väger tungt när Google gör en rangordning av länkarna som pekar mot din webbplats.

Så skaffa länkar som kommer från välrenommerade webbplatser som är relaterade till ditt område och samtidigt är populära för att öka ranking. Se till att alla dina länkar är relaterade på ett eller annat sätt för din webbplats. Om du använder länkar som inte har relevans eller är relaterat till ditt ämne så kommer din webbplats att straffas i rankingen, vilket är motsatsen till vad vi försöker uppnå. Ca 100 länkar per sida är rekommenderat.

4. Antal tillbakalänkar

Google började att slå ner på länkfarmar runt i världen (platser där du köper länkar) genom att straffa dem i sökmotorer. Undvik länkfarmar eller köpa länkar från platser som inte har någon relevans eller som ses som skadligalänkar eftersom de bara kommer att göra mer skada än nytta.

Kom ihåg att det är inte kvantiteten av länkar som du har utan kvaliteten på de länkar som du har. Se till att dina länkprofil blir naturligt. Du måste ha bra kvalitet på ditt content som är intressant för besökarn så kommer de att länka mot din webbplats och öka din sökmotor ranking på en nartulig väg.Tålamod är en viktigt del för att lyckas i ditt länkarbete.

 

5. Att använda nyckelord i domännamet

Innan du köper ett domännamn bör du leta efter en webbadress som inehåller det relevanta sökordet för ditt företag. Det är bra hitta en domännamn som innehåller sökordet som återspelar din verksamhet eller har någon relevans till din webbplats. Dina underdomäner bör inte vara långa eller fulla av konstiga tecken och symboler. För att skapa bra underdomäner på din webbplats så ska besökaren kunna komma ihåg det enkelt.

URL:es som inte är sökmotorvänliga/SEF (Search Engine Friendly) Detta kommer bara förvirra sökmotorer och dina  besökare om dom är långa och med massa konstiga tecken. En bra underdomän innehåller sökordet som sidan handlar om den specifika sidan och det  är bra för sökmotorer och besökaren.

 

6. Använd HTML

Sökrobotar har svårt att läsa annan kodning än HTML. För att undvika förvirring hos spindeln på din webbplats så använd HTML och inte Flash. Spindeln kan inte läsa Flash.  Om du är ett stor och välkänt företag så spelar detta inte så stor roll, men om du är ett litet företag som försöker göra dig ett varumärke så se till att din programmerare använder HTML eller att du bygger i HTML.

 

7. Enkel navigation och meny

Det är viktigt att ha en webbplats som är lätt att navigera igenom för besökarna. Håll dig till dom reglerna som besökare har lärt sig och gör det enkelt som möjligt för en besökare att hitta i din webbplats. Om det är förvirrande och det finns trasiga länkar i din webbplats, desto mindre sannolikt är det att spindeln fullt ut kan  genomsöka och indexera alla dina sidor.

Har du djupalänkar som är djupare en s steg så skaffa en sitemap. Så du kan skicka en webbplatskarta för Google så den kan hitta och indexera alla sidor på din webbplats. sitemaps är en nödvändighet för webbplatser att få alla dina sidor indexeras och ingår i sökmotorerna.

 

8. Uppdatera med nytt innehåll (Content)

Sökmotorer vill inte i sina sökresultat ha gamla och föråldrade webbplaster som aldrig uppdaterar sitt innehåll, så se till att hela tiden försöka uppdatera och lägga upp nytt innehåll på din webbplats på ett metodiskt sätt som är aktuellt och relevant. Hitta en regel och aktivitetsplan för din webbplats som du kan följa. Både besökare och spindlar vilja se nytt innehåll på din webbplats. Du kan göra enklare grammatiska ändringar på din webbplats eller lägga till sidor, det räknas allt som nytt innehåll. Om du slutar att lägga till nytt innehåll på din webbplats kommer din ranking att börja halka och falla i placeringar som inte är ett önskat resultat. Om du ser din ranking börjar falla, då måste du lägga till nytt innehåll på din webbplats.

 

9) Lägg till en blogg på din webbplats

En blogg är ett bra verktyg för att hålla besökarna uppdaterade vad händer i ditt företag eller webbplats. Bloggar bidra till att främja din webbplats och ge besökarna ett annat sätt att hitta din webbplats. Bloggar och dina blogginlägg kommer indexeras i sökmotorerna ganska snabbt. Starta en blogg i den bransch du befinner dig i och du kan snabbt bygga upp din ranking.

Bloggar är särskilt användbara för att lägga till nytt innehåll på din webbplats utan att störa grunden i din webbplats. Blogginlägg ses som nytt innehåll, så uppdatera din blogg minst en gång i veckan för att skapa nytt innehåll. Blogginläggen behöver inte vara relevanta för din webbplats eller företag, men det hjälper att innehållet är handlar om något relevant ämne för att bygga upp en besökt blogg.

10. Gör din webbplats för dina besökare och inte för Google-sökrobot!

Detta är förmodligen ett av dem största misstagen som görs av nykomlingar inom internet marknadsföring. De skriver och organisera deras webbplats för sökmotorerna för att uppnå en sån hög ranking som möjligt, men den trafiken som kommer in är oftas en besökare som inte blir konverterad och kommer inte genomföra ett köp.

Du vill ha en webbplats som är lätt för besökaren att läsa och förstå, inte en webbplats som görs för spindlar att läsa. I slutändan, så är det besökaren som har köpkraften på din webbplats. Se till att din webbplats är lätt att läsa och har inte några felstavningar. Jobba med Call to action så det finns en knapp eller en uppmaning för din besökare att göra en aktivitet. Lämna sin mail genom kontaktformuläret, Förfrågan om en offert eller ett köp.

Läs 6900 gånger Senast ändrad jan 11, 2016
Twittra
Tony Holmqvist

Älskar allt inom Webb, speciellt hur Google fungerar.

Logga in för att kunna kommentera