Många spekulerar i varför Ebay straffades av Google!

okt 21, 2014
Betygsätt den här artikeln
(4 röster)

Google har vissa kriterier för att förbättra kvaliteten på sökresultatet. Detta gör Google genom en hemlig algoritm som hela tiden uppdateras för att optimera Googlebesökarnas sökupplevelse och träffresulteten.

 

Google har vissa kriterier för att förbättra kvaliteten på sökresultatet. Detta gör Google genom en hemlig algoritm som hela tiden uppdateras för att optimera Googlebesökarnas sökupplevelse och träffresulteten. Den senaste uppdateringen heter Panda och  det varit många spekulationer kring frågan om den nya pandauppdateringen är orsaken till att bland annat eBay tappat upp till femtio procent av sin synlighet i de organiska sökresultatet på Google på grund av vissa åtgärder enligt Marketing Lands senaste rapport.

Misstankarna härledde från att eBay strax efter uppdateringen inte längre kunde ses i Googles sökresultat med tusentals olika sökord. Men trodde därmed att Panda var orsaken. En konsekvens av detta är att eBay tvingas lägga ut stora pengar på Googleannonser istället då de förlorar organiska sökträffar.

Sidor som inte har kvalitativ innehåll. Pandauppdateringen drabbar sidor med låg kvalitet och tunt innehåll. De sidor som bestraffas är alltså i första hand sidor som inte uppfyller Googles krav. Kopierade sidor är ett exempel på sidor som Google bestraffar på grund duplicerat innehåll.

eBay hade i april 8,4 miljoner sökord på Googles förstasidor. I maj hade de sjunkit till 7,8 miljoner, någon månad senare hade eBay en sökresultatsprognos på 5,4 miljoner sökord. Detta visar en rapport från SEMRush.
”Kanonbra att driva trafik men ännu bättre om man kan konvertera”

 

Läs 1460 gånger Senast ändrad jan 11, 2016
Twittra
Tony Holmqvist

Älskar allt inom Webb, speciellt hur Google fungerar.

Logga in för att kunna kommentera