Google nya sökalgoritm "Hummingbird"

okt 21, 2014
Betygsätt den här artikeln
(2 röster)

Google har en ny sökalgoritm, systemet den använder för att sortera igenom alla uppgifter som den har när du söker och komma tillbaka med svar. Den heter "Hummingbird" och under, vad vi vet om det än så länge.

 

Vad är en "sökalgoritm?

Det är en teknisk term för vad du kan tänka på som ett recept som Google använder för att sortera igenom miljarder webbsidor och annan information som den har, i syfte att återkomma vad den tror är de bästa svaren.

Vad är "Hummingbird?"

Det är namnet på den nya sökalgoritm som Google använder, något som Google säger ska returnera bättre resultat.

Så att "Pagerank" algoritmen är död?

Nej Pagerank är en av över 200 stora "ingredienser" som går in Hummingbird receptet. Hummingbird tittar på Pagerank - hur viktiga länkar till en sida anses vara - tillsammans med andra faktorer som om Google anser en sida är av god kvalitet, de ord som används på det och mycket annat (se vår periodiska systemet av SEO framgångsfaktorer för en bättre känsla för några av dessa).

Varför kallas det Hummingbird?

Google berättade namnet kommer ifrån "exakt och snabb."

När gjorde Hummingbird börja? Idag?

Google började använda Hummingbird ungefär en månad sedan, sade den. Google meddelade endast förändringen idag.

Vad betyder det att Hummingbird används nu?

Tänk på en bil som byggdes på 1950-talet. Det kan ha en stor motor, men det kan också vara en motor som saknar saker som bränsleinsprutning eller inte kan använda blyfri bensin. När Google bytte till Hummingbird, är det som om det föll den gamla motorn ur en bil och sätta i en ny. Det gjorde också detta så snabbt att ingen verkligen märkt växeln.

När är sista gången Google ersatt sin algoritm på detta sätt?

Google kämpade för att minnas när någon typ av stor förändring som denna sista hände. Under 2010 "Koffein Update" var en stor förändring. Men det var också en förändring främst tänkt att hjälpa Google bättre samla information (indexering) snarare än att sortera igenom informationen. Google-sökning chef Amit Singhal berättade för mig att kanske 2001, när han först kom till företaget, var sista gången algoritmen var så dramatiskt omskriven.

Vad sägs om alla dessa Penguin, Panda och andra "uppdateringar" - har inte de varit ändringar i algoritmen?

Panda, Penguin och andra uppdateringar var förändringar delar av den gamla algoritmen, men inte en hel utbyte av det hela. Tänk på det igen som en motor. Dessa saker var som om motorn fått ett nytt oljefilter eller hade en förbättrad pump placeras i. Hummingbird är en helt ny motor, även om det fortsätter att använda en del av samma delar av det gamla, som Pingvin och Panda

Den nya motorn använder gamla delar?

Ja. Och nej. Några av delarna är helt bra, så det fanns ingen anledning att kasta ut dem. Andra delar ständigt ersättas. I allmänhet, Hummingbird - Google säger - är en ny motor bygger på både befintliga och nya delar, organiserad på ett sådant sätt att särskilt tjäna sökmotor krav idag, snarare än en som skapats för de behov som för tio år sedan, med den teknik då .

Vilken typ av "nya" sökaktivitet gör Hummingbird hjälp?

"Conversational sökningen" är ett av de värsta exemplen Google gav. Människor, när man talar sökningar, kan finna det mer användbart att ha en konversation.

"Vad är den närmaste platsen att köpa iPhone 5s till mitt hem" En traditionell sökmotor kan fokusera på att hitta matcher för ord - att hitta en sida som säger "köp" och "iPhone 5s," till exempel.

Hummingbird bör bättre fokusera på innebörden bakom orden. Det kan bättre förstå den verkliga platsen för ditt hem, om du har delat det med Google. Det kan förstå att "plats" innebär att du vill ha en tegel och murbruk butik. Det kanske blir att "iPhone 5s" är en särskild typ av elektronisk anordning som bärs av vissa butiker. Att veta alla dessa betydelser kan hjälpa Google att gå längre än bara hitta sidor med matchande ord.

Framför allt, säger Googles att Hummingbird betalar mer uppmärksamhet åt varje ord i en fråga, se till att hela frågan - hela meningen eller konversation eller mening - beaktas, i stället för vissa ord. Målet är att sidorna matchar mening göra bättre, snarare än sidor som matchar bara några ord.

Jag trodde att Google gjorde detta samtals sökning grejer redan!

Det betyder (se Googles imponerande "Conversational Sök" Goes lever på Chrome), men det hade bara gjort det verkligen inom sina kunskapsGraf svar. Hummingbird är avsedda att tillämpa innebörden teknik till miljarder sidor från hela webben, utöver kunskaper Graph fakta, som kan föra tillbaka bättre resultat.

Fungerar det verkligen? Alla före-och-efter?

Vi vet inte. Det finns inget sätt att göra en "före och efter" oss själva, nu. Ganska mycket, vi har bara Googles ord som Hummingbird förbättras saker. Men Google erbjuder några före-och-efter exempel på sin egen, att det står visar Hummingbird förbättringar.

En sökning på "sura uppstötningar recept" för att lista en hel del droger (som denna, sade Google), som kanske inte nödvändigtvis vara det bästa sättet att behandla sjukdomen. Nu, säger Google resultat har information om behandling i allmänhet, inklusive om du behöver ännu läkemedel, såsom detta som en av de listor.

En sökning på "betala dina räkningar via Citizens Bank och förtroende bank" för att få upp hemsidan för Citizens Bank men nu ska returnera viss sida om att betala räkningar

En sökning på "Pizza Hut kalorier per skiva" används för att räkna upp ett svar så här, sade Google, men inte en från Pizza Hut. Nu visar det här svaret direkt från Pizza Hut själv, säger Google.

Kan det vara att Google värre?

Nästan säkert inte. Även om vi inte kan säga att Google har blivit bättre, vet vi att Hummingbird - om det verkligen har använts under den senaste månaden - har inte utlöst någon våg av konsumenter klagar på att Googles resultat plötsligt fick dåligt. Folk klagar när det blir värre; de i allmänhet inte märker när saker och ting bättre.

Betyder detta SEO är död?

Nej, är SEO inte ännu en gång död. I själva verket, Google säger att det finns inget nytt eller annorlunda sökmotoroptimerare eller utgivare behöver oroa sig för. Vägledning förblir densamma, det säger: har original, högkvalitativt innehåll. Signaler som har varit viktiga i det förflutna förblir viktiga; Hummingbird tillåter bara Google att behandla dem i nya och förhoppningsvis bättre sätt.

Betyder detta att jag kommer att förlora trafik från Google?

Om du inte har den senaste månaden, ja, kom igenom Hummingbird oskadd. När allt kommer omkring, gick det bor ungefär en månad sedan. Om du skulle ha problem med det, skulle du ha känt vid det här laget.

I stort, har det inte funnits någon större ramaskri bland publicister att de har förlorat ranking. Detta verkar för att stödja Google säger att detta är mycket en fråga-för-query effekt, något som kan förbättra vissa sökningar - särskilt komplexa sådana - snarare än något som träffar "huvud" termer som kan, i sin tur, orsakar stora trafik skift.

Men jag gjorde förlora trafik!

Kanske var det på grund av Hummingbird, men Google betonade att det också kan bero på några av de andra delarna av sin algoritm, som alltid håller på att ändras, tweaked eller förbättras. Det finns inget sätt att veta.

Hur vet du allt det här?

Google delade en del av det på sin presskonferens i dag, och sedan jag pratade med två av Googles populäraste sökmotor chefer, Amit Singhal och Ben Gomes, efter händelsen för mer information. Jag hoppas också att göra en mer formell titta på förändringarna från dessa samtal inom en snar framtid. Men för nu, förhoppningsvis du har hittat denna sammanfattning FAQ baserat på dessa samtal att vara till hjälp.

Förresten, är en annan term för "menande" anslutningar som Hummingbird gör "enhet sökning", och vi har en hel panel på att vid vår SMX East sökmarknadsföring show i New York nästa vecka. Den kommande "Entity Sök" Revolution session är en del av en hel "semantiska sökning" spår som också hamnar i hur sökmotorer upptäcker betydelser bakom orden. Läs mer om banan och hela showen på dagordningen sidan.

 

Läs 23102 gånger Senast ändrad jan 11, 2016
Twittra
Tony Holmqvist

Älskar allt inom Webb, speciellt hur Google fungerar.

Logga in för att kunna kommentera