Googles mobila vänliga algoritm - Allmänt känd som Mobilegeddon

okt 21, 2014
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

För den senaste veckan eller så, vi har mycket att täcka Googles mobila vänliga uppdatering, en ny Googles algoritm som lanserade en vecka sedan i dag, syftar till att avsevärt ändra sökresultaten mobil att ge företräde åt mobila redo webbplatser över icke mobil redo webben platser.

 

Men en vecka efter lanseringen, har det verkligen varit så betydande uppdatering? Hittills, inte riktigt.

Google har bekräftar att utbyggnaden började Tisdag 21 April. Några började faktiskt märker förändringar i de mobila resultat så tidigt som Onsdag April 22. Men dessa förändringar var inte signifikant. Vi publicerade även en tidig uppsättning de bästa vinnare och förlorare för mobila vänliga uppdateringen.

Det finns flera SEO metriska företag spåra uppdateringen och för det mesta är de inte ser stora förändringar i Googles mobila ranking algoritm, ännu. Vi vet att det kan ta mer än en vecka, kanske till och med två veckor, för att till fullo rulla ut. Så kanske vi behöver bara vänta längre?

Dr Peter Meyers från Moz har hållit en logg spåra mobilsökresultat ranking för en uppsättning av bästa sökorden och han sade "så långt, var den stora dagen 22 april och det var inte så stor."

 

Marcus Tober från Searchmetrics har varit att titta på också, han gav oss vinnare och förlorare uppgifter. Han förklarade att "Mobilegeddon är här" och sade "det finns några betydande förändringar syns i data", men det har inte fullt utbyggt ännu.

Ryan Heuser från seoClarity också har spårat förändringarna och den 24 mars sade att det fanns en 5,1% varians dag-over-dagen med mobila Googles sökresultat.

Den webmaster samhället som helhet, inte har varit alltför imponerad av signifikansnivå i den mobila resultaten. Mening, är de flesta inte märker betydande förändringar i de mobila sökning ranking än. Återigen, som kan förändras, men utifrån min spårning av SEO och webmaster gemenskap, är övergripande återkoppling låg kring mobila förändringar ranking. Jag skrev även en opinionsundersökning frågar webmasters om de märker en förändring och majoriteten sade nej, de ser inte en mobil uppdatering pågår - åtminstone inte ännu.

Med detta sagt, det finns fortfarande tid att göra din webbplats mobil vänlig. Se våra Googles mobila vänliga frågor kring de vanligaste webmaster frågor om den här uppdateringen.

 

Läs 1623 gånger Senast ändrad jan 11, 2016
Twittra
Tony Holmqvist

Älskar allt inom Webb, speciellt hur Google fungerar.

Logga in för att kunna kommentera